-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Ćufte: U zdjelu dodati mljevenu puretinu, naribanu glavicu luka, jaje, krušne mrvice, so, biber i peršun. Izmiješati.
Koristiti kašiku za sladoled, kako bi vam sve loptice bile jednake veličine.
U dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje.
Pržiti ćufte 7-8 minuta, uz često okretanje dok ne dobije boju sa svih strana.
Ćufte izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Umak: U tavi otopiti maslac.
Zatim dodati gljive i luk. Pržiti oko 5 minuta, a zatim dodati bijeli luk, so i biber. Pržiti još 1 minut.
Dodati sok od limuna i pržiti još nekoliko minuta.
Dodati brašno, pržiti miješajući još 1 minutu.
Lagano dodati mlijeko i pileći temeljac.
Kada zavri vratiti nazad u tavu ćufte i kuhati još 8 minuta.
Poslužiti uz pire ili rižu.
Ćufte u umaku od gljiva
Sastojci
Follow The Directions
Ćufte: U zdjelu dodati mljevenu puretinu, naribanu glavicu luka, jaje, krušne mrvice, so, biber i peršun. Izmiješati.
Koristiti kašiku za sladoled, kako bi vam sve loptice bile jednake veličine.
U dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje.
Pržiti ćufte 7-8 minuta, uz često okretanje dok ne dobije boju sa svih strana.
Ćufte izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Umak: U tavi otopiti maslac.
Zatim dodati gljive i luk. Pržiti oko 5 minuta, a zatim dodati bijeli luk, so i biber. Pržiti još 1 minut.
Dodati sok od limuna i pržiti još nekoliko minuta.
Dodati brašno, pržiti miješajući još 1 minutu.
Lagano dodati mlijeko i pileći temeljac.
Kada zavri vratiti nazad u tavu ćufte i kuhati još 8 minuta.
Poslužiti uz pire ili rižu.